9 dingen die je altijd bij je moet hebben

Nou, ik hoop dat je een fijne reis hebt gehad! Hier is wat advies: als je de volgende keer de stad uit gaat, laat dan je gezond verstand thuis.

Nu geldbezuinigde Nederlanders dichter bij huis blijven (of nog beter, hun reis helemaal afzeggen) hebben we negen reisartikelen verzameld waarmee je als reiziger de massa voorblijft zonder al te veel uit te hoeven geven.

1. Dienstregelingen van het openbaar vervoer die je via je smartphone kunt raadplegen. Als je echt ergens heen moet maar niet voor een taxi wilt (of kunt) sparen, zorg dan dat je van tevoren weet wanneer de bus langskomt.

2. Gereedschap in je kofferbak! Als dit niet iets lijkt dat je nodig zult hebben, dan ben je waarschijnlijk niet de persoon die voortdurend met een kapotte auto op verlaten wegen vast komt te zitten.

3. Je medicijnen ver van tevoren laten vullen is vriendelijk voor zowel je portemonnee als het milieu. Als je een van die mensen bent die altijd op weg gaan naar vreemde landen maar nooit hun medicijnen lijken te onthouden, dan is dit misschien de perfecte gelegenheid om die “geheugenpil” te proberen waar je over hoort.

4. Een eenvoudige fles water kan voor allerlei verschillende dingen gebruikt worden, dus doe jezelf een plezier en neem er een mee. Het is niet alleen handig tijdens lange vliegreizen, maar ook als de natuur roept… of als je in een van die ongemakkelijke situaties terechtkomt waarin je onder de olie en de vlammen zit.

5. Een gereedschapsset zal waarschijnlijk op een bepaald moment van pas komen, zelfs op de eenvoudigste reizen. Denk je eens in: er is altijd die mogelijkheid dat er iets stuk gaat of losraakt! Dus als je reis enige vorm van handenarbeid inhoudt (en met “handenarbeid” bedoelen we met je handen) dan is het prettig te weten dat je het nodige gereedschap hebt.

6. Een kaartspel kan voor allerlei dingen nuttig zijn, of het nu is om jezelf te vermaken tijdens een lange vliegreis of om patience te spelen als je bureau te rommelig wordt. En omdat ze zo compact en onopvallend zijn, kun je ze overal mee naartoe nemen! 7. Draagbare luidsprekers! Heb je ooit naar je MP3 speler willen luisteren maar was er gewoon niets luid genoeg? Boomboxen zijn zo jaren 1990, ga mee met de tijd en neem je luidsprekers mee!

8. Je eigen persoonlijke ventilator is geweldig voor zowat elke reis, hoe lang of kort die ook is. Als je woonplaats is zoals Las Vegas en een permanente windstorm heeft, kan dit vooral van cruciaal belang zijn!

9. Een extra bril komt vooral van pas als je geen zin hebt om je contactlenzen in te doen maar er toch fantastisch uit wilt zien.

Aanbevolen Artikelen